Zadihajte
s projektom tudi vi!

Zakaj Podari dih?

S projektom Podari dih skrbimo za naravo, gradimo trajnostne lesene stavbe in sadimo drevesa za neposredno zmanjševanje CO₂ v ozračju. To je eden od učinkovitih načinov, da skupaj pomagamo ohranjati naravo za prihodnje generacije. S projektom Podari dih tako ustvarjamo trajnostno in zdravo okolje, v katerem bomo lahko vsi zadihali s polnimi pljuči.

Kaj bomo naredili s sredstvi sponzorske akcije?

Z zbranimi sredstvi bomo v občini Selnica ob Dravi sledili začrtani poti trajnostnega razvoja. Lesen vrtec bomo opremili z okolju prijazno opremo in  ustvarili kreativno notranjost ter zunanjost vrtca. Za doživetje otroštva v naravi bomo posadili čim več dreves. 

Sredstva bomo torej uporabili za ustvarjanje zelenega in zdravega naravnega okolja ter gradnjo z naravnimi materiali.

Podprite projekt tudi vi!

Kaj je podnebna nevtralnost?

Podnebna nevtralnost je stanje, v katerem se emisije toplogrednih plinov, ki jih povzročamo ljudje, izenačijo s prizadevanji za njihovo zmanjšanje ali odstranitev iz ozračja. To pomeni, da ne povzročamo dodatnih emisij toplogrednih plinov, ki bi lahko prispevale k nadaljnjemu segrevanju ozračja in poslabšanju podnebnih razmer.

Cilj podnebne nevtralnosti je doseči ravnovesje med izpusti in odstranitvami toplogrednih plinov, da bi ohranili stabilnost podnebja, s tem pa zmanjšali vpliv podnebnih sprememb na okolje in družbo.

Izhodišče projekta Podari dih

Projekt Podari dih je odgovor na več izzivov, s katerimi se sooča Občina Selnica ob Dravi. Aktivnosti, ki potekajo v sklopu projekta, na trajnosten način rešujejo problematiko neprimernih in zastarelih prostorov obstoječega otroškega vrtca in povečujejo zelene površine v občini, ki omogočajo kakovostno preživljanje časa. Poleg tega bo v sklopu projekta občina pridobila sodobno športno dvorano in zunanje površine za izvajanje športnih aktivnosti. Projekt Podari dih tako v občino prinaša nove priložnosti za aktivno in zdravo preživljanje časa za občane, aktivno delovanje številnih športnih društev, priložnosti za izvedbo športnih tekmovanj in dogodkov, obenem pa bo občino naredil bolj privlačno za obiskovalce.

Imate vprašanje?
Mi imamo odgovor.